Rostfritt

posted in: Okategoriserade | 0

Metall generellt ger en industriell look och många gånger kan detta fås med stål, framför allt rostfritt. Det finns många olika sorter. En matt typ kan vara ett utmärkt val att välja i kök, då det blir lättare att hålla rent från fett och stänk mm. Därför kan den även användas som stänkskydd istället för kakel vid spisen. Borstat, är en annan variant, och även den ger ett snyggt intryck. Feta fingeravtryck som ofta förekommer på vitvaror, syns mindre på just borstat stål.

Rostfritt som detalj
Detaljer är många gånger det som kan ge en inredning en helhet. Mycket handlar om att få en slags struktur, något som håller ihop det hela. Det kan vara knoppar på ett skåp, gardinstänger, lampor och inte minst dörrhandtag eller trappräcken.

Bilen som ett annat exempel:

Här kan en snygg klädsel och inredningen accentueras eller brytas av då lister, paneler och växelspakens detaljer väljs i just rostfritt.

Rostfritt i dukningar
En middagsdukning är i vardagen kanske inte mycket för ögat, men när det ska hållas fest kan rostfritt göra en stor del. Då åsyftas inte bara besticken som ju är av rostfritt stål. Underlägg till glas, servettringar, vaser och ljusbrickor är saker som inte är helt sällsynta att hitta i detta material. Det är inte konstigt att gemene man fastnat för just rostfritt. Materialet är lätthanterligt, lättmatchat och inte minst lätt att hålla rent.