Vad är snus?

posted in: Skor | 0

Rent definitionsmässigt är snus en tobaksprodukt där innehållet i det består av nikotin. Det allra första snuset som började säljas på marknaden var väldigt torrt och användes som ett så kallat luktsnus. Idag kallar vi det snuff och det togs in i kroppen genom att man sniffade upp detta innehållet i näsan. Idag är dagens snus väldigt vått, som är en typ av tobak som är finmalet. Dagens snus behandlas även med natriumkarbonat samt koksaltlösning för att i ett senare skede kunna fermentera/pastörisera detta i värmeprocesser.

Vilka olika snussatser finns det?
Det finns en rad olika snussatser idag som kan köpas till för att göra sitt eget snus. Du kan helt enkelt själv bestämma vilken typ av smak samt lukt som ska finnas i ditt snus som du ska använda. För att se mer om vilka olika sorter som finns kan denna länk http://www.pgw.se/tobak/snussatser.html besökas för att beställa samt även för att se vilka olika snussatser som finns tillgängliga. Det gör det väldigt lätt för dig som person att se vilka möjligheter som finns att köpa för att göra sitt eget snus.

Fakta om snussatser
Det som är väldigt viktigt med snussatser är att det som fermenteras är det väldigt viktigt att malningen är i topp klass. Är det så att en snussort, som är tobak, är väldigt finmalen vilket gör att fermenteringen av detta tar betydligt längre tid att göra. Uppemot 6 dagar kan det ta om snussatsen ska fermenteras i riskokaren. Sedan finns det andra sorter av snussatser där bladmaterialet är betydligt mer och tunnare. Här innebär det då att fermenteringen har gått väldigt fort att göra samt att snuset ser till att behålla den enorma fukten som behövs till snus.